top of page

VOORBEELDEN

Hond

-

Druk

Een jonge hond (2,5 jaar) die eigenlijk alleen maar drukker werd. De hond sprong ook wanneer er mensen binnenkwamen en werd dan erg enthousiast. Hierbij werd ook wel eens geplast. Ook trok de hond aan de riem bij de ene eigenaar, maar niet bij de andere eigenaar.

 

Na een goed gesprek werd duidelijk dat de hond werd bevestigd in het enthousiaste gedrag dat zij vertoonde en zij het daardoor alleen maar meer vertoonde. Er werden naast het aanpassen van het type riem om het trek gedrag tegen te gaan geadviseerd om verschillende rechtlijnige activiteiten uit te voeren met hond (vanwege HD constatering). Deze jonge hond had behoefte aan meer activiteit op fysiek en op mentaal gebied. Door meer spier en pees activering werd ook direct gewerkt aan meer ondersteuning om de HD klachten te beperken. Om het lichaam verder te ondersteunen op een natuurgeneeskundige manier werd een homeopathisch middel ingezet voor de HD. 

 

Daarnaast werd er afgesproken om consequent de persoon die binnenkomt in te lichten over wat er wel en niet met de hond gedaan kon worden. De hond werd ook consequent gewezen op wat haar taak diende te zijn bij een persoon die binnenkomt. 

 

De hond werd aanzienlijk rustiger en stopte met springen. Door de verhoogde rechtlijnige activiteit werden de juiste spieren opgebouwd en werd de hond fitter. 

"Drukke dieren hebben vaak een gebrek aan stimulatie, hierdoor kan ongewenst en abnormaal gedrag ontstaan"

bottom of page