top of page

VOORBEELDEN

Hond

-

Bewegingsproblematiek

Een hond die aan zijn achterhand mank liep. Het dier was al aan de oudere kant en ontlastte zichtbaar het strekken van met name 1 kant van zijn poot door mank te lopen. Hij had problematiek met springen op de bank en bij het fysieke onderzoek was duidelijk dat zijn flexibiliteit in zijn heupen enorm verminderd was. De hond had ook symptomen van pijn, zoals rillen op zijn achterhand als er verhoogde activiteit had plaatsgevonden. Daarnaast was de hond toegenomen in gewicht, mogelijk door verminderde activiteit.

 

Door de oudere leeftijd was duidelijk dat de hond last had van artrose en verslapte spieren door een verminderde juiste activiteit.

 

Het behandelplan bestond uit aangepaste voeding. Meer vers vlees, minder brokken om zo de inname van hoogwaardige voedingsstoffen te verbeteren. Een glucosamine-chondroïtine supplement werd toegevoegd. Ook werd een natuurlijk pijn verlichtend middel ingezet. Daarnaast werd de hond systematisch gerehabiliteerd door aangepaste beweging aan te bieden waarbij de spieren werden opgebouwd rondom het heup gebied. Dit werd langzaam doorgevoerd en opgebouwd.

 

Het resultaat was binnen 2 weken zichtbaar. De hond liep niet meer mank en kreeg een betere conditie. Na een maand was de hond zichtbaar flexibeler in zijn heupen en kon daardoor met

minder ongemak zijn dagelijkse activiteiten ondernemen.

“Bij ouderdomsklachten staat het managen van pijn bij het dier en verwachtingen van de eigenaar centraal. Artrose zal niet opgelost worden, maar kan alleen ondersteund worden”

bottom of page