top of page

VOORBEELDEN

Konijn

-

Snot

Een ouder konijntje van 9 jaar dat de laatste jaren meer last kreeg van niezen en snot. De klachten bestonden al 7 jaar. Het konijn voelde zich er de laatste maanden zichtbaar minder goed bij. Ze viel af en werd minder fit. Haar maatje dat samen met haar woonde had geen last van deze klachten.

 

Meerdere malen werd een langdurige antibioticum kuur ingezet met alleen tijdelijk resultaat. Er waren verder geen alternatieven beschikbaar.

 

Door een auto-immuun ziekte ontwikkelde het konijntje chronische luchtwegklachten. Ze had erg

gevoelige slijmvliezen. Doordat de leefomstandigheden van het konijntje al erg goed waren werden er verschillende middelen ingezet om haar weerstand te ondersteunen. Ze kreeg een

reinigingskuur en werd elke week ondersteund met weerstand verhogende middelen. In haar voeding werden kruiden toegevoegd. Een geursteuntje werd op meerdere plekken in haar omgeving gelegd zodat ze zelf kon ruiken aan een olie die op de luchtwegen werkt.

 

Het konijntje bleef regelmatig last hebben van niezen. Het snot werd minder en ze voelde zich

duidelijk fitter na 1 maand behandeling. Met de toediening van de middelen bleven haar klachten beperkt en werden niet erger. Door haar ouderdom en auto-immuunziekte konden de middelen niet afgebouwd worden. Het konijntje werd 11 jaar oud.

“Het beste was haar te blijven ondersteunen op haar immuunsysteem, haar constitutie was zwakker”

bottom of page