top of page
Foto_formeel.jpg

Over 

Alma van Dorenmalen -

Rehabilitatie & Natuurgeneeskundig consultant

Naast een opleiding in Bedrijfseconomie (Bsc.) en Strategisch Management (Msc.) aan de Universiteit van Tilburg heeft Alma een opleiding voltooid in Veterinaire Natuurgeneeskunde (Silverlinde, Breda). Haar werkzaamheden in het bedrijfsleven heeft ze weten te combineren met het rehabiliteren van dieren sinds 2011. Met name huisdieren zoals honden, katten, konijnen en paarden kwam ze tegen. Ze ontwikkelde een specifieke interesse in psychisch getraumatiseerde dieren en verhuisde naar Malawi om daar dieren die door de illegale wildlife handel zijn getraumatiseerd te ondersteunen. Daar nam ze de leiding als Captive Care & Rehabilitation Manager bij Lilongwe Wildlife Centre en was zij verantwoordelijk voor de rehabilitatie en verzorging van de gemiddeld 200-300 dieren samen met haar team. Ze heeft meerdere cursussen gegeven op het gebied van wildlife rehabilitatie. En heeft honderden studenten, vrijwilligers en medewerkers getraind op het gebied van dierenwelzijn, dierenverzorging en rehabilitatie.

 

Tijdens deze periode werkte ze met een natuurgeneeskundige invalshoek. Met haar praktische en holistische aanpak waarbij het welzijn van dieren voorop staat, heeft ze vele nieuwe protocollen ontwikkeld waardoor dieren beter gerehabiliteerd konden worden. Daarnaast kon ze vele apen, katachtigen, vogels en reptielen helpen die door een getraumatiseerde toestand op fysiek en/of mentaal niveau niet verder konden.

 

Alma heeft een diep verstand van en connectie met dieren waardoor ze met een scherp oog snel een karakter van een dier kan ontcijferen. Met haar aanpak heeft ze honderden dieren gered en gerehabiliteerd terug in het wild of in andere levensomstandigheden. Van leeuwen tot konijnen, haar brede kennis van verschillende diersoorten toont haar passie om dieren te helpen.

 

Naast het volgen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van dierenwelzijn, houdt Alma zich up-to-date door het volgen van workshops en cursussen in haar vakgebied. Verder doet zij onderzoek naar de impact dat primaten her-introducties heeft op het gebied van primaten conservatie in Afrika. Dit doet zij samen met de organisatie AnimalConcepts. Ook is ze als paraveterinair werkzaam in een dierenkliniek in Eindhoven en werkt ze samen met Global Animal welfare aan het verbeteren van dierenwelzijn in met name opvangcentra. Daarnaast schrijft ze graag verhalen over de dieren die ze ontmoet.

OVER

"Wie is The Green Animals en aanpak"

Mijn aanpak

Praktisch & doortastend

Alle dieren verdienen het beste! En iedereen wil van zijn dier(en) kunnen genieten. Het is onze plicht als mens om goed voor onze dieren te zorgen. Toch blijkt dit niet altijd even makkelijk. Dieren hebben ook hun eigen karakter en ideeën over het leven. En de mens wilt ook wat.

Het belangrijkste is om de brug te slaan van 'wat het individuele dier nodig heeft, zijn/haar welzijn' en "de omgeving waarin het dier leeft". Of het nu om een chronisch medisch probleem gaat of ongewenst gedrag, er is een reden waarom dit er is en dat gaan we dan ook ontdekken en oplossen! 

 

Ook als je geen 'zichtbare' problemen ziet bij het dier, kan het zijn dat je vragen hebt over het welzijn van jouw dier. Is mijn hond happy? Doe ik genoeg met mijn kat? Heeft mijn konijn misschien wel een vriendje nodig? Iedereen maakt zich zorgen over zijn/haar dier. Het in kaart brengen van 'wat nodig is' voor jouw dier; ook hiervoor kun je bij The Green Animals terecht.

Praktische aanpassingen, een realistische kijk en doelgericht te werk gaan waarbij ook de mens dient mee te werken. Vaak met wat extra natuurlijke help voor het juiste steuntje in de rug.

 

Wil jij meer informatie?

 

Zoek je een oplossing dat echt werkt voor jouw geliefd dier?

Wil jij weten hoe je het leven van je dier nog fijner kan maken?

 

                                  en start de reis voor jouw en je dier

Wat kan je verwachten

Consult van ongeveer 1 uur OP LOCATIE met uitgebreid vraaggesprek en onderzoek

Oplossingsgericht plan van aanpak met prognose ontvang je via email 

Praktische, toepasbare aanpassingen (dit verloopt altijd in samenspraak)

Voedingsadvies

Eventueel is meer inzicht nodig in bepaald gedrag - er kunnen opdrachten worden meegegeven

Eventuele middelen die ingezet dienen te worden zijn exclusief en dienen door eigenaar zelf te worden gehaald (links meegegeven in verslag)

incl.  1 x terugkoppelmoment via mail/telefoon

Afhankelijk van resultaat en wens herhalingsconsult nodig

Klik hier

Wat kan je verwachten:

bottom of page